Home

JACHTHAVEN

Liggend aan de Seine net boven sluis "La Cave",

Ecluse de La Cave

01-2011 - Te animeren de foto, klikt u op het

op kilometerpunt 100.800 tussen Melun en Samois sur Seine

 

Een jachthaven gelegen in het hart van het "Land van Fontainebleau" op een steenworp van het station van "Bois le roi".

(Centrum Parijs: 35 minuten - Fontainebleau en het kasteel: 10 minuten)

Gelegen in een kalme en aangename omgeving in de nabijheid van het stadje, met vlakbij winkels, een supermarket, tankmogelijkheden, een apotheek, enz...

Het vrijetijdscentrum van Bois le Roi en de UCPA bieden talrijke activiteiten aan.

De jachthaven ligt op de directe weg naar het Canal du Loing, op 17,5 km van de sluis van Moret sur Loing (inspiratiebron van Alfred Sisley), 2 sluizen verwijderd van de rivier de Yonne en slechts 6 sluizen vanaf het hart van Parijs

De haven heeft een veertigtal aanlegplaatsen aan kade en ponton, waaronder enkele plaatsen voor passanten, zolang er plaats is.

 

TARIEF "CNC" 2011 / 2012
PER NACHT Van ..0 à 12.99 mètres
7 €
Van 13 à 14.99 mètres
15 €
   
PER WEEK Van ..0 à 12.99 mètres
40
Van 13 à 14.99 mètres
70
   
PER MAAND Van ..0 à 12.99 mètres
120
Van 13 à 14.99 mètres
200
   
INCLUSIEF WATER EN STROOM

BOOKLET (pdf)

Iedere plaats heeft een electra en drinkwater aansluiting. Containers voor huisvuil zijn aanwezig. Parkeren is mogelijk op het haventerrein.

Melun : De hoofdstad van Brie werd gebouwd op een plaats die veel weg heeft van de omgeving waar Parijs gebouwd is. De stad ontstond in de gallische tijd op een eiland in de Seine. Ooit een agrarisch, daarna een industriëel centrum, maakt Melun de laatste jaren een belangrijke ontwikkeling door.

Bezienswaardigheden : Kerk St Aspais : aan de buitenzijde herinnert een médaillon van Jeanne d' Arc aan de bevrijding van de stad in 1430; aan de binnenkant vindt men interessante kunstwerken. Kerk "Notre Dame", gebouwd tussen 1020 en 1031 en aanzienlijk aangepast en veranderd gedurende de gothiek en de restauratie.

Samois sur de Seine : Fraai stadje midden in het woud van Fontainebleau met een versterkte brug over de Seine (die vernietigd werd tijdens de oorlog). De toren ten westen van het dorp kan worden beklommen en biedt een panoramatisch uitzicht over het dal van de Seine en over het woud.

 

Dank aan Mijnheer Noordesoft voor de vertaling