Home

STAD

DE HAVEN

DE HAVENMEESTER

NIEUWS


BRIARE HET KANAAL

Blason de Briare-le-Canal

Gelegen aan de rechter oever van de Loire, is Briare al sinds lange tijd een belangrijk kruispunt van waterwegen. Onder  heerschappij van Hendrik IV is Hugues Cosnier begonnen met de aanleg van het ‘Canal de Loyre en Seine’, wat later het ‘Canal de Briare’ werd. De haven ontvangt plezierboten vanuit heel Europa voor hun verblijf. Vervolgens reikt ze tot aan Zuid-Frankrijk via het ‘Canal latéral à la Loire’.


Hotel de Ville - Briare

Het stadhuis is eigenlijk het oude kasteel van landheren, het hoofdkantoor van de vereniging van de heren van het ‘Canal de Briare’.

Place Charles de Gaulle - Tél. +33 (0)2 38 31 20 08

 

Te bezoeken :


Het Museum ‘Deux Marines’ en van de kanaalbrug. Ontdek de ontwikkeling van de scheepvaart op de Loire en de kanalen in de loop van de tijd. Via het bekijken van diverse films kunt de aanleg van het ‘Canal de Briare’ met zijn ingenieuze voedingssysteem, als ook de aanleg van de kanaalbrug zien.

58 boulevard Buyser - Tél. +33 (0)2 38 31 28 27

 

Détail Pont canal de Briare

De kanaalbrug, een metalen brug, die lange tijd de langste brug van Europa was: 662.69 m. lang. Deze brug maakt het boten mogelijk om de Loire in alle veiligheid over te steken. Gustave Eiffel heeft eraan gewerkt voor….het metselwerk, Daydé & Pillé hebben eraan gewerkt voor het staal. Maak een ommetje om de pompfabriek die nog steeds water pompt  van de Loire naar het hoogste pand van het ‘Canal de Briare’.


Emaux de Briare

De familie Bapterosses koopt in 1851 een oude porseleinfabriek om er hun knopenfabriek in te vestigen die uit zijn voegen barst in de veel te smalle werkplaats in Parijs. Ze gaat door met de vervaardiging van knopen en maakt ook parels en vervolgens brandschilderingen (te zien in de kerk). Het museum voor mozaïek en brandschilderingen gaat tot 150 jaar terug in de geschiedenis. Het is gevestigd in het hart van de industrie en nog steeds in bedrijf.

1 Boulevard Loreau - Tél. +33 (0)2 38 31 20 51

 

Eglise Saint Etienne

Terwijl u door de stad wandelt, zult u vele composities in mozaïek aantreffen op de huizen of monumenten, zoals de kerk St. Etienne, in romaansbyzantijnse stijl.

 

 
Vitraux
Vitraux


.

In het kasteel ‘Trousse-Barrière’ zijn veel tentoonstellingen aanwezig. U vindt er legendarische plaatsen van Briare gemaakt in glas-in-lood door Henry Harpigny.

CHÂTEAU DE TROUSSE-BARRIERE

Tél. +33 (0)2 38 31 27 39

Du mercredi au dimanche de 14 h à 19 h (Entrée gratuite)

 

Centre aquatique des Près Gris, vivez le sport dans l'eau : L'Aquafitness

Rue des Près Gris - Tél. +33 (0)2 38 31 26 87

 

Ecluse du Martinet

Talloze tochten laten u de sluizen van het oude kanaal ontdekken: Baraban, Combles, Martinet, Rivotte en aan de linkeroever van de Loire het terrein van Mantelot.


Petit train de Briare

De Rialtobrug, l’Île aux Chèvres (het geiteneiland), de waterplaats’ des Près Gris’, de brug Henri IV, de sluis ‘La Place’ met zijn oude molen, evenals de ‘Cognardière’ het kruispunt met het nieuwe kanaal zullen geen geheimen meer voor u hebben. Didier, de bestuurder van de kleine trein vertelt u graag over zijn stad.

 

  Cinémobile  
Salle cinémobile
 

Als u enige tijd in Briare verblijft, mis dan niet ‘de cinemobiel’ (mobiel filmhuis), een filmzaal die unique is in Frankrijk. Deze halve aanhanger vouwt zich uit en verandert in een echte filmzaal met 100 zitplaatsen. Hij doorkruist de wegen in Midden-Frankrijk. In 2012 is ie in Briare op de grote marktplaats, op maandag: 9 januari, 6 februari, 5 maart, 2 april, 30 april, 28 mei, 25 juni, 3 september, 1 oktober, 29 oktober, 26 november. U kunt er films zien die kort ervoor zijn uitgekomen.

Traditionele markt

Verlaat Briare niet zonder een bezoekje aan de leuke traditionele markt die iedere vrijdagmorgen plaats vindt.


In de omgeving kunt u een bezoek brengen aan het kasteel ‘La Bussière’, ook wel ‘het kasteel van de vissers’ genoemd,  met zijn groentetuin van de ‘Landheren van Tillet’. In Dammarie en Puisaye trekken de tiendschuur en de vestingtoren uw aandacht. Gaat u tot aan de 12e-eeuwse kerk van ‘Ouzouer sur Trézée’ dan kunt u een vakwerkhuis uit de15e eeuw bewonderen. De vijvers, de rivieren en ook de kanalen maken het tot een vissersparadijs.

fleche haut

 

 


DE HAVEN

La Capitainerie


Pavillon Bleu

Blauwe vlag sinds 2008 - 2011
Een milieu label voor havens

Trophée de l'escale 2011

Trophy nennen 2011


Plan du port

In het volle hart van de stad, biedt de haven aan het toerisme op het ‘ Canal de Briare’ alle benodigde voorzieningen aan de pleziervaart.


Briare par Google Earth

Gezien vanuit de lucht met Google earth

 

Le quai Tchékoff et le quai de la Trézée


De ‘quai La Trezée’ en de ‘quai Tchékoff’ zijn toegankelijk via de sluis ‘Cognardière’. De diepgang is beperkt tot 1.20m. U moet de havenmeester waarschuwen als u van plan bent daar af te meren.


DE HAVENMEESTER


U dient aan boord te beschikken over het Algemene politie regelement en ook over de regelementen van de vaarwegen waar u gebruik van maakt. Plaisance Fluviale - Simonszand biedt ze u aan in PDF-formaat.


Briare Marina

De jachthaven – Quai Tchékoff


Sinds 1 januari  2010 wordt het beheer van de haven verzekerd door de vereniging ‘Lyonnaise des Eaux’. Met haar ruime ervaring garandeert zij u een uitstekende dienstverlening in een gemoedelijke sfeer. Bruno Chanal, de havenmeester, afkomstig uit de pleziervaart, heeft te samen met zijn hele team een luisterend oor en is beschikbaar voor alle aanvullende informatie

Port de Briare-le-Canal
Capitaine Dorothé MAAS
Quai de la Trézée
45250 BRIARE
Fixe : +33 (0)2-38-31-24-65
Mobile : +33 (0)6-08-95-03-20
E-mail : port.briare@lyonnaise-des-eaux.fr
Binnenkort : marifoonkanaal 12 om te communiceren met de havenmeester

 

fleche haut

De havenmeester heet u welkom
Openingstijden havenmeester bureau

Van 1 april tot 31 oktober

8.30 tot 12.30 – 13.30 tot 19.00

7/7

 

Van 1 november tot 31 maart

10.00 tot 12.30 – 14.00 tot 16.30

Dinsdag t/m Zaterdag

Registratie verplicht bij de havenmeester

Neem uw scheepspapieren mee, dan krijgt u vervolgens een plaats toegewezen.

fleche haut
  TARIEVEN Ligplaatsen 2015

 

- Service voor duiker ingrijpen schroef, roer, enz. ...

- Sorteren gebied (glas, plastic, batterijen, enz. ...

 

Tot binnenkort aan de steigers van het Canal de Briare

fleche haut

Le port de commerce
Le port de commerce - Quai Mazoyer
fleche haut
Port de Briare-le-Canal
Capitaine Dorothé MAAS
Quai de la Trézée
45250 BRIARE
Fixe : +33 (0)2-38-31-24-65
Mobile : +33 (0)6-08-95-03-20
E-mail : port.briare@lyonnaise-des-eaux.fr
Binnenkort : marifoonkanaal 12 om te communiceren met de havenmeester

fleche haut